Nachádzate sa: ÚVODNÁ STRANA / Tlačové správy

Ako zvládnuť kurz autoškoly a naučiť sa jazdiť ako profesionál?

autoskola-feki.sk

Vlastniť vodičský preukaz je v súčasnej dobe povinnosť. Viacerí mladí ľudia si robia vodičské preukazy hneď po dovŕšení dospelosti.

Žiaľ, po spravení skúšky a získaní vodičského preukazu sú to práve mladí vodiči, ktorí spôsobujú dopravné nehody. Nemôžeme ale tvrdiť, že starší vodiči, skúsenejší vodiči jazdia podľa predpisov a ohľaduplne.

Ak vás ale čaká kurz autoškoly, ako ho zvládnuť a naučiť sa jazdiť ako profesionál?

 

 

Základom je dobrá autoškola

Ak chcete jazdiť ako profesionál, je potrebné si vybrať dobrú autoškolu. Dobrý inštruktor a vhodný prístup k záujemcom o vodičský preukaz výrazne ovplyvňuje aj jazdenie čerstvých vodičov. Častokrát sa stáva, že sa čerství šoféri sťažujú na zlý prístup inštruktorov. Ak si teda budete vyberať autoškolu, prečítajte si recenzie, poinformujte sa u známych, ktorí prednedávnom robili autoškolu. Odporúčania od známych a recenzie uverejnené na internete vám najlepšie pomôžu vybrať si dobrú autoškolu. Pod dobrou autoškolou by sme si ale nemali predstavovať len ľudského inštruktora, ale aj dobrý vozový park a prijateľné ceny za kurz autoškoly. Jazdenie na starých vykopávkach vás nepripraví na šoférovanie. Častejšie ako jazdu budete musieť riešiť problémy s riadením, s brzdením a s preraďovaním rýchlostí.

 

Nestresujte

Strach a stres dokážu výrazne ovplyvniť vaše šoférske schopnosti, preto je potrebné ho prekonať. Ako začiatočník, ktorý sedí prvýkrát za volantom, sa báť určite budete. Pred šoférovaním treba mať rešpekt. Netreba však rozmýšľať dopredu nad tým, že vám jednotlivé úkony nepôjdu – napr. že nezacúvate podľa pokynov inštruktora, že sa nerozbehnete do kopca a motor vám skape. Jednoducho nestresujte a uvidíte, že všetko pôjde dobre. Každý raz nejako začínal a nikomu to zo začiatku nešlo dobre. Ak vám ale v závere kurzu jazdenie nepôjde na 100%, odporúčame vám prihlásiť sa na kondičné jazdy.

Ak chcete jazdiť ako profesionál a zvládnuť kurz autoškoly, riaďte sa pokynmi inštruktorov a nestresujte.



RSS | Obchodné podmienky © MotoRoute 2009-2022 Všetky práva vyhradené.

MotoRoute Slovakia, s.r.o., Sabinovská 49, 082 21 Veľký Šariš, IČO: 47 359 889, DIČ/IČ DPH: SK2023891364 zapísaná v OR SR Oddiel Sro, vložka č. 29068/P. Zaujímavé odkazy: www.motolife.sk